Biografie

Berthe Mesters-Kriek studeerde solozang bij Sophia van Sante aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij behaalde het diploma onderwijsakte B.
Ze volgde de muziekdramatische opleiding aan hetzelfde Conservatorium, onder leiding van Peter-Tom Langelaar (dirigent).

ontspannen2Naar het buitenland
In Wenen volgde Berthe een masterclass bij de mezzosopraan Giulietta Simionato. Giulietta Simionato adviseerde Berthe toen om mee te doen aan het concours van de Scala te Milaan Italië), waar Berthe de finale won. Zij werd toen uitgenodigd om een tweejarige opleiding te volgen aan het Teatro alla Scala (Centro di perfezionamento per artisti lirici) te Milaan, onder leiding van Maestro Eduardo  Muller en Giulietta Simionato.
 Zij debuteerde aan de Scala van Milaan in een hoofdrol van de Ariodante van Händel.
 In Alessandria won zij het zangconcours. Dit resulteerde in een hoofdrol (Alice) in de Falstaff van Giuseppe Verdi.
Optredens volgden in diverse theaters: Genua, Reggio di Emilia, Cesena, Monza, Biella etc. Ze zong o.a. concerten met Giuseppe Taddei en Guiseppe di Stefano (zong o.a. met de beroemde sopraan Maria Callas).
 Tevens zong zij diverse concerten in Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

Terug naar Nederland
Na een aantal jaren in Italië gewoond te hebben, bracht de liefde haar weer terug naar Nederland. Hier richtte zij, naast haar gezin, haar praktijk voor zang- en muzieklessen op, die inmiddels al meer dan 25 jaar bestaat. Zij heeft zich naast de vakken zangpedagogie en stemcoaching ook ontwikkeld tot ademcoach.