Zelfexpressie, adem en ontspanning

Naast haar praktijk voor zang- en muzieklessen, begeleidt Berthe mensen met stressklachten. Met gebruik van ademtechnieken – uit de zangkunst – helpt zij lichaam en geest ontspannen.
Deze techniek is in het bijzonder geschikt voor volwassenen en kinderen die klachten hebben op het gebied van hyperventilatie of in de herstelfase van een burnout zijn. Zwangeren hebben ook veel baat bij het aanleren van ademtechnieken als alternatief voor het bekende ‘puffen’.

ontspannen

Ook mensen die last hebben van verlegenheid en letterlijk hun stem willen laten horen, coacht Berthe in een veilige en vriendelijke omgeving met behulp van ontspanningsoefeningen, ademtechnieken en klankexpressie. Door beter ademen, zit je beter in je lijf en sta je steviger op de grond. Door stemexpressie, het werken met klank en zang, durf je jezelf te laten horen en neer te zetten. Dát is werken aan je zelfverzekerdheid.

Berthe’s begeleiding is persoonlijk op je afgestemd: samen bepaal je waar je aan wilt werken, of wat je wilt doen. Zingen, ademen met je buik. Je gaat in ieder geval altijd ontspannen de deur uit!