Ademcoaching

Ontspannen meisje meditatie

Hulp bij stressklachten: ademcoaching

Mensen met stressklachten kunnen erg gebaat zijn met ademcoaching. Met behulp van ademtechnieken – uit de zangkunst – leert Berthe jou hoe je lichaam en geest kunt ontspannen.
Deze technieken zijn in het bijzonder geschikt voor volwassenen en kinderen die klachten hebben op het gebied van hyperventilatie of in de herstelfase van een burn-out zitten. Ook zwangeren hebben veel baat bij het aanleren van ademtechnieken als alternatief voor het bekende ‘puffen’.

De vicieuze cirkel van angst en paniek doorbreken

Wanneer je je angstig of gespannen voelt, gaat je adem ‘hoog’ zitten. Je ademt niet meer in je buik, maar oppervlakkiger, sneller en hoog in de borst. Bij plotselinge schrik kan je lichaam zelfs nog heviger reageren en heb je het gevoel dat ‘je adem in je keel stokt’.

Meer symptomen van angst en gespannenheid kunnen zijn:

    • Brok in de keel
    • Benauwdheid
    • Onzeker gevoel
    • Hyperventilatie

Adembeheersing bij angstgevoelens helpt om deze te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Door ademcoaching ervaar je ontspanning in je lichaam en meer verbinding mét je lichaam.

Het verbeteren van je presentatie

Ademcoaching helpt ook bij het verbeteren van je presentatie tijdens een sollicitatiegesprek, telefoongesprek, netwerkgesprek of andere gelegenheden waarbij je jezelf moet presenteren. Met adembeheersing voel je je zelfverzekerder, dit klinkt door in je stem. Zo kun je je boodschap rustig en helder overbrengen.

Zelfexpressie bij verlegenheid of blokkades

Ook mensen die last hebben van verlegenheid en letterlijk hun stem willen laten horen, coacht Berthe in een veilige en vriendelijke omgeving met behulp van ontspanningsoefeningen, ademtechnieken en klankexpressie. Door beter ademen, zit je beter in je lijf en sta je steviger op de grond. Je maakt contact met jezelf en je unieke geluid.
Door stemexpressie, het werken met klank en zang, durf je jezelf te laten horen en beter neer te zetten in de buitenwereld. Dát is werken aan je zelfverzekerdheid.

Berthe’s begeleiding is persoonlijk op je afgestemd: samen bepaal je waar je aan wilt werken of wat je wilt doen. Zingen, ademen met je buik, stemexpressie.
Wat je ook kiest, je gaat altijd ontspannen de deur uit!

Ja, ik wil een kennismakingsgesprek