Over Berthe

Berthe Mesters-Kriek studeerde solozang bij Sophia van Sante aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij behaalde het diploma onderwijsakte B en volgde de muziekdramatische opleiding onder leiding van Peter-Tom Langelaar (dirigent).

La bella Italia

In Wenen volgde Berthe een masterclass bij de mezzosopraan Giulietta Simionato. Zij adviseerde Berthe om mee te doen aan het concours van het Teatro alla Scala (Centro di perfezionamento per artisti lirici) te Milaan, Italië. Berthe won de finale en werd uitgenodigd om een tweejarige opleiding te volgen aan hetzelfde Teatro alla Scala onder leiding van Maestro Eduardo Muller en Giulietta Simionato. Berthe debuteerde hier in een hoofdrol van de Ariodante van Händel.

Het Teatro alla Scala in Milaan – foto: Wikipedia

In Alessandria won Berthe het zangconcours. Hierdoor kreeg ze de hoofdrol (Alice) in de opera ‘Falstaff’  van Giuseppe Verdi.
Optredens volgden in diverse theaters: Genua, Reggio di Emilia, Cesena, Monza, Biella etc. Ze zong o.a. concerten met Giuseppe Taddei en Guiseppe di Stefano die ondere andere met de beroemde sopraan Maria Callas zong.
Tevens zong zij diverse concerten in Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

Terug naar Nederland

Na een aantal jaren in Italië gewoond te hebben, bracht de liefde haar weer terug naar Nederland. Hier richtte zij, naast haar gezin, haar praktijk voor zang- en muzieklessen op, die inmiddels al meer dan 25 jaar bestaat. Zij heeft zich naast de vakken zangpedagogie en stemcoaching ook ontwikkeld tot ademcoach.