Reviews

Anouk (38)
“Ik hou van zingen maar heb er lange tijd niets mee gedaan. Op een middag ben ik gaan zoeken op internet voor zangles in de buurt. Ik heb toen Berthe gebeld voor een proefles. Die les heb ik opnieuw moeten leren ademen. De tweede les stond ik al te zingen.”

Liselotte (23)
“Ik ben zo’n 5 jaar zangleerling bij Berthe. Naast klassieke zangbegeleiding heeft Berthe mij door een hele moeilijke en stressvolle periode van mijn leven heen geholpen. Ik had last van paniekaanvallen en hyperventilatie en voelde me, daardoor alleen al, steeds onzekerder worden. Door het werken met mijn stem en ademtechnieken, heb ik geleerd hoe ik rustig kan worden. En ik voel me veel zekerder dan toen.”

André (49)
“Bij Berthe voel je geen schaamte als je stem er wat raar uitkomt. Of als je vals zingt. Want dat komt wel eens voor.”

Theo (52)
“Mijn zoon en ik zingen beide, ik als amateur, mijn zoon wil professional worden. Met Berthe’s begeleiding is hij nu door het toelatingsexamen van het conservatorium heen gekomen!”

Lisa (49)
“Bach is mijn favoriet. Berthe begeleidt me op piano als ik een aria zing, wat een geweldige ervaring is dat toch iedere keer weer. Alsof mijn toon uit het diepste van mijn ziel komt. Door Bach geschreven, door mij gezongen.”

Amy (16)
“Mijn moeder en ik kijken altijd naar The Voice of Holland. Ik wil heel erg graag zangeres worden. Mijn moeder kende Berthe via via en toen ben ik op zangles gekomen. Ik ben begonnen met Adèle, dat was moeilijk maar het lukt me nu. Berthe heeft me echt goed geholpen. Maar ik heb het wel zelf gedaan!”